27 de junio de 2013

Cine-Fòrum


Pel · lícula que tracta del moviment obrer a principis del segle XX a Argentina i la repressió al mateix.
Sinopsi;
A Buenos Aires, al gener de 1923, es dóna l'assassinat del Comandant Zavala a mans d'un home de nom desconegut, durant la presidència de Marcelo T. d'Alvear. Després d'això es produeix un recompte del que ha passat abans del succés, i mitjançant el qual es desenvolupa la història, compresa en un període estimat entre 1920 i 1923.

Davant la injusta situació econòmica regnant, les sociedadas obr...eres de Port Sant Julián i Río Gallegos, afiliades a la crida FORA comunista, la qual és dominada pels anarcosindicalistes (per distingir-la de la "FORA del 9è Congrés") i els sindicalistes revolucionaris, decideixen impulsar una campanya de sindicalització de peons de la Patagònia argentina, esquiladors i altres assalariats. La resposta dels estancieros i terratinents és extremadament dura, amb acomiadaments, violència i amenaces. La simple elaboració de petitoris per part dels peons dóna lloc a represàlies. Això condueix a la intensificació del conflicte, la qual cosa condueix a la rebel · lió dels treballadors cap als patrons i les institucions estatals.

El govern d'Hipólito Yrigoyen intenta negociar al principi, enviant per aquest fi al Tinent General Zavala, qui busca la concòrdia entre les parts. Aquesta és assolida per un breu temps, gràcies a la creació d'un nou Estatut del Peó Rural. Però quan el conflicte s'intensifica després d'una conspiració duta a terme pel govern provincial i l'elit estanciera, el govern nacional és instigat a enviar per segona vegada a Zavala, qui torna a la Patagònia amb una major dotació de militars i un objectiu diferent: aniquilar a sang i foc a la rebel · lió.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=7NKFiGj_DYI

Facebook: https://www.facebook.com/events/677146915633075/


No hay comentarios:

Publicar un comentario