2 de marzo de 2014

XARRADA
PER LA REDUCCIÓ DE LA SETMANA LABORAL A 30H 
SENSE REDUCCIÓ DE SALARI

Després d'una temporada, els companys del SOV La Plana de la CNT/AIT, tornem a traure per les localitats de la província la nostra reivindicació donant una xarrada-debat on explicar el per què, , com arribar-hi i quins avantatges ens produiria la reducció de la setmana laboral a 30 h avui dia.
En aquesta ocasió la xarrada es realitzarà en el local del Cassal Popular de Vila-real, ubicat en el carrer Cronista Traver nº30 de Vila-real, als que els donem les gràcies per fer-nos un lloc en la seua agenda, el pròxim divendres dia 7 de març, a les 19:30h.

La situació és clara, després de quasi 100 anys, la jornada laboral a l'Estat Espanyol segueix sent la mateixa mentres que cada vegada són més habituals nous avanços en la tecnologia com per exemple el robot Momentum que és capaç de preparar i cuinar 400 hamburgueses per hora; el Google car, cotxes que funcionen sense conductor i que prompte deixaran a l'atur a més d'algun taxista; i un general, una multitud d'avanços tecnològics que fa apenes una dècada ens pareixien cosa de la ciència ficció, que fa que molta gent assegure que ens encontrem davant la tercera revolució industrial.

La reivindicació de la reducció de jornada laboral era una cosa que huaria d'anar lligat a avanços tecnològics com aquests, per desgràcia no ha sigut així. Després de quasi 100 anys, no només no s'ha reduït la jornada laboral, si no que, pel contrari, és en el millor dels casos un fet que es complisca amb la jornada de 8 hores diàries o 40 setmanals, sent molt habitual la realització d'hores extres que mai son retribuïdes, les deslocalitzacions d'empreses a països on la jornada és més llarga i els salaris més curts, etc.

El resultat de tot açò és eixe 30% d'atur que, per a alguns és una estadística negativa, i per altres suposa perdre la casa, perdre a més d'algun familiar o amic que es suïcida al veure-ho tot perdut, perdre la dignitat al acceptar qualsevol treball precari per estar entre l'espassa i la paret, i tindre que elegir entre la fam i l'esclavitut per que... no hi ha cap dubte que l'única fi de mantindre aquesta tassa d'atur és tindre un exèrcit d'aturats que accepten qualsevol condició de treball i obliguen als qui treballen a cedir davant la possibilitat de ser acomiadat i substituït.

Aquesta situació no només afecta als treballadors assalariats, també afecta a les xicotetes empreses i als autònoms que pràcticament tota la seua clientela son treballadors que ja no poden gastar en els seus negocis fent inevitable el tancament dels seus establiments.

Per això, i per més motius, creiem que la classe treballadora ha de despertar de la gran mentida que han estat vivint tots aquests anys on creien ser de classe mitjana, i que per a aconseguir millores socials només tenen que votar a qui les oferisca... ja ha quedat més que clar què passa quan es cedeix el dret a decidir anant a les urnes.

Per aquests motius, vos convidem a assistir a la xarrada/debat del pròxim divendres dia 7 de març, per fer-vos saber què plantegem des del nostre sindicat i, com nosaltres sempre fem, debatre amb tot aquell que vulga.


Us esperem amb molta il·lusió,

Salut i anarquia


No hay comentarios:

Publicar un comentario